Schaep en Burgh

Gepubliceerd op 10 september 2024 om 22:11

Ik heb het al eerder ergens op de site vermeld maar op Schaep en Burgh, het prachtige pand waar Luxury By Nature gevestigd was, hadden we 11 stijlkamers geheel ingericht volgens de visie van eigenaar en ontwerper Edwin Huisman.

Vanaf augustus '21 tot en met augustus '23 heb ik hier met veel plezier gewerkt en ik krijg er nog regelmatig opmerkingen over van klanten. Ik weet bijna niet waar ik moet beginnen als je mij vraagt om de stijlkamers te beschrijven maar ik zal het toch proberen. De kamers in het pand waren ongeveer 4 meter hoog, en allen rijkelijk gedecoreerd. Allereerst opvallend was dat er wel 60 muren waren behangen, bij binnenkomst direct in de ontvangst het enorme paneelbehang van Papier de Paris, om precies te zijn het Marine Au Soleil Couchant behang, een panoramisch behang van een bestaand schilderij van Joseph Vernet wat in het Louvre te bewonderen is. De enorme kroonluchter Melting van Peter Adam, de ikat gordijnen van Thibaut aan de andere zijde van de entree 2 passepartout panelen met Panneaux Paysagers van Papiers de Paris wat zover ik weet in het echt te bewonderen is het het Musee Condee, Chateau Chantilly, dit samen met de fauteuils in stof van Mulberry aan de ene kant en aan de andere kant fauteuils van Macazz in Jim Thompson bekleding. Aan de wand hingen de Torch lampen van Pieter Adam en aan het plafond de Melting Amsterdam XXL kroonluchter, werd meteen de LBN tone of voice duidelijk gemaakt.

Boven in een van de slaapkamers een wandpaneel Iksel behang van de Japanese Cranes, het roze garzas behang van Coordonné in de gang naar de voorkamer met een prachtig gordijn ernaast van Zimmer en Rohde, het Nuages behang van Pierre Frey in de tuinkamer, waar de muren 5 meter hoog waren. In de kamer met de openhaard en naturel style, hadden we Thibaut Fine Sisal behang behang. Behang van Elitis hing in de voorkamer en de receptie, de woonkamer op de 1e etage en op een wand in de behangkamer. Overal hingen gordijnen van designerstoffen, gemaakt in alle denkbare technieken, soms met opvallende passementen. Vaak verrassende combinaties, zoals een Dedar streep als voering op een gordijn met brokaat en borduursels. Sowieso werden alle gordijnen gevoerd en allen vielen rijkelijk op de vloer. De gordijnen van Etamine in de tuinkamer, de zijden taffetas gordijnen van Dedar in de gele stoffenkamer, in de servieskamer Arte Cube behang gecombineerd met Mind The Gap en een kroonluchter van Jonathan Adler, bij de entree hingen gordijnen met enorme ikatprint van Thibaut en Roman Blinds in stof van Luke Edward Hall (Rubelli) in de inloopkast. Door het hele pand, in iedere kamer lagen vloerkleden van oa Ebru, Elitis, BIC, Cunera en William Yoeward.  

De verlichting... sommige heb ik al benoemd maar we hadden ook lampen van Porta Romana en de Fines Claires van Stout, een kroonluchter van Vip and Friends, oa de enorme kroonluchter in de Marie Martin shop in shop samen met alle andere bijzondere verlichting en decoratie direct bij de entree. De Bel Air van Pieter Adam hing in de behangkamer samen met twee Oi Soi Oi zijde lampion lampen van Lumiere hing een enorme kroonluchter in de tuinkamer en op de eerste etage. Meubilair banken en fauteuils veel van Macazz, Rupert & Rupert, Nobilis met stof van Nobilis en Dedar, Etro, Jim Thompson, Gaston Y Daniela gestoffeerd. Het was werkelijk, onwerkelijk misschien wel on-Nederlands mooi, iedere kamer weer een prachtig samenspel van alle mogelijkheden van materialen het neusje van de zalm. Terugkijkend op mijn periode bij LBN kan ik concluderen dat waar ik ook kom, ik dit niveau nog nergens terugzie, ik ben voor mn leven "verpest" zoals het hedendaags interieur bij LBN werd gepresenteerd met zoveel designerlabels onder een dak dat was uniek. 

Momenteel is Interieur Ontwerper Monique Atmo doorgegaan met Luxury Projects, in Laren met mooie projecten zoals bij LBN met de meest exclusieve merken zoals Papiers de Paris, Iksel en de gehele stofcollectie en vloerkledencollectie. Alle andere behangcollecties zijn overgenomen door Vestingh Bussum, waar ik als stylist 2 dagen per week een doorlopende opdracht heb gekregen om behang en kleuradvies te geven. Daarnaast geef ik zelf ook vanuit huis of aan huis interieur- ,kleur-, en materiaaladvies. 

 

Elles, des interiors

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.